Jordnötssmörsramen

När jag vill ha något mättande och smakrikt men snabbt och enkelt burkar jag laga ramen. Man kan slänga ihop nästan vad som helst med ramennudlar och det blir fantastiskt gott.

Här har jag ett exempel:

  • Ramennudlar
  • Tofu (1/2 paket, bomullstofu)
  • Spenat (1/3 påse)
  • 1 kokt ägg
  • Grönsaksbuljong
  • Sesamfrön
  • Nori (torkade japanska alger)

img_7312

Till såsen kan ni använda ovanstående: salt, solrosolja, sesamolja, stark chilisås, sojasås och jordnötssmör (fick inte med på bild märkte jag nu!). Originalrecept taget från en annan rätt här:  http://delishknowledge.com/peanut-tofu-buddha-bowl/

Okej, börja med att hacka tofun i tärningar som du sedan lägger in i ugnen i 15 min. Medan du väntar på tofun kan du koka ett ägg och ramennudlarna. Blanda sedan till såsen i en liten bunke (hur mycket av varje kan du smaksätta lite själv, jag brukar ha mer sojasås och jordnötssmör än de andra ingredienserna).

Ta ut tofun, de ska ha lite färg, och blanda ner tärningarna i såsen. Mixa runt lite. Lägg i nudlarna i en skål, lägg till kokat vatten och grönsaksbuljong. Blanda. Häll i spenat i skålen och blanda igen. Lägg sedan till tofun. Sist, skär ägget i tu och lägg de två halvorna på toppen. Strö över lite sesamfrön och nori om du har. Redo att ätas!

// When I want something filling and tasteful yet quick and simple I make ramen. You can put almost anything with the ramen noodles and it becomes heavenly good.

Here is an example:

  • Ramen noodles
  • Tofu (1/2 package, firm)
  • Spinach (1/3 package)
  • 1 boiled egg
  • Vegetable stock
  • Sesame seeds
  • Nori (japanese seaweed)

For the sauce you can use: salt, sunflower oil, sesame oil, hot chilli sauce, soya sauce and peanut butter (didn’t get in the picture I just noticed!). The original recipe is taken from another dish here: http://delishknowledge.com/peanut-tofu-buddha-bowl/

Okay, start by chopping the tofu into cubes and put in the oven for 15 mins. While you are waiting on the tofu you can boil the egg and ramen noodles. Then you can mix the sauce in a small bowl (how much you want of each ingredient you can decide for yourself, I used to have more soya sauce and peanut butter than the rest).

Take out the tofu, add the sauce. Mix it around for a bit. Put the noodles in a bowl, add boiled water and vegetable stock. Mix. Add spinach and mix again. Add the tofu. Lastly, cut the egg in half and put on top. Sprinkle some sesame seeds and nori  if you have.  Ready to eat!

/Matilda

 

Lämna en kommentar